Uppdragsgivare
Procurama
Address
Kemistvägen, Täby
Tidplan
Färdigställt hösten 2014
Kategorier
  • Skolor

Orangeriet - en tillbyggd matsal för Täby Enskilda Gymnasium

Täby Enskilda Gymnasium växer och behöver en större matsal för att alla elever ska ha tillräcklig tid för lunchen och skolans erkänt goda mat. Den tidigare matsalen låg delvis i suterräng som gjorde att marken fick sänkas för tillbyggnaden. Arkitektoniskt var detta en möjlighet att skapa ett samband med gården. Det blir en ny uteplats, omgärdad av en gradäng för spontant häng sommartid.

Orangeriet är byggt som ett helglasat tillskott med invändiga planteringslådor och härligt ljusinsläpp. Idén om en matsalstillbyggnad har funnits under längre tid och vi har jobbat kontinuerligt med olika utföranden och förslag. Ett problem var bland annat hur man skulle lösa fläktrummets placering. Till slut blev det en lösning med ett nytt fläktaggregat på taket.