Uppdragsgivare
Hiby / Novi Real Estate
Address
Alsnögatan, Stockholm
Tidplan
Klart hösten 2015
Kategorier
  • Hyresgästanpassning

Visningslokal i Det Vita Huset

I konceptet för visningslokalen i Det Vita Huset vill man ta till vara husets industrikaraktär men samtidigt använda sig av moderna uttryck och materialval. Detta framhävs av det synliga taket och installationerna. Mötesrummen är gestaltade som fria boxar i rummet. De motgjutna kassetterna i taket och pelarnas voluter är element som definierar lokalen.

Planlösningen är öppen för ett modernt och samtida kontor. Lokalens nya färgschema går i vitt. Stor vikt lades vid inredningsdetaljer i kök och badrum. Inredningen har svarta accenter såsom stänkskyddet i pentryt och inredningen på toaletterna. Vid entrén en epoxy-yta som övergår till en kallgrå textilmatta. Detta ger både karaktär och ett bra ljudklimat för det öppna kontorslandskapet. Mycket planering lades ner för att få en snygg lösning för installationerna i taket som passar den industriella känsla vi ville skapa. Konferens- och mötesrum är utformade som fria boxar i rummet. Där fick vi jobba med detaljlösningarna för glaspartierna för att få till ett enhetligt intryck både på ut- och insida av väggen och för att få till det svävande intrycket mot taket. Konceptet utformades av Reflex arkitekter och vi stod för genomförandet.